Köszöntelek honlapomon!


Kozák Judit vagyok a von Liechtenstein kennel tulajdonosa.

Pár szó magamról és legkedvesebb fajtámról a jack russell terrierről.
Kutyás pályafutásomat egy talált keverék kutyával kezdtem, majd 1999-ben megvásároltam egy 3 éves németjuhász kant, illetve egy 2 éves szukát.
Mintahogy az első kutyusommal, velük is jártam kiképzésre és amit lehetett el is értünk (BH, E, AD, IPO1 vizsga).
Bár hatalmas szerelem volt a németjuhász, 2004- ben megvásároltam az első jack russell terrierem, majd rá egy évre a következőt. Szerelem volt első látásra.
Skippy és Tico volt a kennel alapító, Tico azóta kiöregedett és nyugdíjas éveit tölti egy nagyon kedves barátnőmnél.
2006-ban megszületett Pizsi és Remi, tulajdonképpen velük kezdtem el a kiállításokat és jobban megismerni a fajtát. Rengeteg cím birtokosai és több CH címmel is büszkélkedhetnek.
Az elmúlt időszakban nagyon sok külföldi tenyésztőt ismertem meg, akik mai napig nagyon sok hasznos információval látnak el és segítenek abban, hogy a legmegfelelőbb vérvonalakat találjam meg és egy olyan minőségi állományt hozhassak létre, mely örökletes betegségektől mentes, kitűnő küllemű és munkaképességű. 2007 tavaszán, 1 év várakozás után megérkezett kennelünk import kanja Deafy Dean z Jerena, Simon. Simon volt a nagybetűs JACK RUSSELL. Nem is igazán a küllemével, sokkal inkább karakterével mai napig is lenyűgözi az embereket. Kitűnő munkaképességgel rendelkezik, nagyon nyitott és barátságos természetű, egyáltalán nem agresszív, egyí igazi bohóc, aki mindig tettre kész. Mára ő is több CH címmel és munkavizsgával rendelkezik. 2008-ban megszületett Remi és Pizsi várva várt alomja, a kennel új generációja. Úgy gondolom Candy és Pixi beváltotta a hozzájuk fűzött reményeket. Pixi eddigi kiállításain mindig osztálygyőztes címet ért el és nem kevés fajtagyőztes címet is szerzett, volt fajtacsoportban 3. és fiatal felvezetők versenyében is sikeresen szerepel Stofa Annával. Candy mamája és papája nyomdokaiba lépve eddig minden kiállításán kitűnő címet ért el és igen komoly mezőnyben is sikerült fajtagyőztes címet szereznie. Remélem a továbbiakban is sikeresek lesznek. A kennel sikerességét bizonyítja az is, hogy most 2009-ben sikerült a bronzkoszorús mestertenyésztői címet elérni, illetve az utóbbi évben a von Liechtenstein kennel kutyái voltak a TOP jack russellek 2007, 2008 évben is, illetve 2008-ban TOP terrier kennel 2. lettünk, Remi championok championja és fajtagyőztes lett az év végi champion shown. Nagyon fontosnak tartom, hogy kutyáim egészségügyi szempontból is rendben legyenek, így minden kutyánk örökletes betegségekre ( patella, szem, csípő ) mentes.
Végül, de nem utolsó sorban szeretnék köszönetet mondani minden külföldi tenyésztőnek, akik megtiszteltek bizalmukkal és segítenek és minden gazdimnak, akik szerető családot biztosítanak a kiskutyáknak, megjelennek kiállításokon, így elérhettem a Mestertenyésztői és TOP terrier kennel 2. címeket és minden barátomnak, akik segítettek abban, hogy elérjem eddigi címeinket és sikereinket és segítenek a továbbiakban is.

KÖSZÖNÖM DRÁGA BARÁTAIM!